تامین امنیت منازل، دفاتر اداری، شرکت‌ها و فروشگاه‌ها اولین و مهم‌ترین وظیفه دوربین‌های مداربسته است. این دستگاه‌ها با توجه به قابلیت‌های پیشرفته، طول عمر بالا و قیمت مناسب خود، توانسته‌اند تا مورد توجه بسیاری از افراد قرار گیرند و به انتخاب اول آن‌ها برای تامین امنیت محل کار و زندگی آن‌ها تبدیل شوند. با توجه به تنوع بالای دوربین‌های مداربسته، تصمیم گرفتیم تا این مقاله از راشا سیف را به عنوان راهنمای خرید دوربین مدار بسته در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار دهیم.

راهنمای جامع خرید دوربین مداربسته؟ آنالوگ بخرم یا آی پی؟

در دنیای امروز، نمی‌توان نقش مهم دوربین‌های مداربسته در حفظ امنیت و نظارت دقیق بر محیط اطراف را نادیده گرفت. این تجهیزات نظارتی، به دلیل تنوع بالا، کیفیت تصویر عالی و در عین حال قیمت مناسب، قادر هستند تا با نیازهای مختلف محیط به راحتی مطابقت پیدا کرده و فرایند تامین امنیت را در اماکن مختلف، ساده‌تر کنند.

با توجه به تنوع بالای مدل‌های دوربین مداربسته در بازار تجهیزات نظارت تصویری، قطعا به هنگام خرید این محصولات دچار مشکل خواهید شد. به همین دلیل، در این مقاله، لیستی از مواردی که به شما در انتخاب بهترین دوربین مداربسته کمک خواهد کرد را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با برندهای دوربین مداربسته در بازار جهانی و ایران

یکی از مواردی که باید در هنگام خریداری دوربین‌های مداربسته به آن توجه کنید، برند دستگاه‌ها است. در بازار، بیش از 100 برند وجود دارند که محصولات با کیفیت ساخت بالایی را عرضه می‌نمایند. بنابراین، برای انتخاب یک دوربین مداربسته خوب و با کیفیت، لازم است با مزایا، معایب و قابلیت‌های آن‌ها آشنایی داشته باشید. در ادامه راهنمای خرید دوربین مدار بسته، شما را با چند برند مطرح در بازار آشنا می‌سازیم.

دوربین مداربسته هایک ویژن

برند هایک‌ ویژن را باید یکی از غول‌های صنعت نظارت تصویری دانست که با بیش از 20 سال فعالیت در این حوزه، توانسته تا سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. دوربین‌های مداربسته این برند که صاحب امتیاز آن کشور چین است، از دو ویژگی برجسته یعنی قیمت مناسب و کیفیت تصویر بالا برخوردار هستند. علاوه بر این، فرایند نصب و راه‌اندازی آن‌ها نیز بسیار ساده است.

در زیر، برخی از مهم‌ترین و مزایای محصولات این برند را مشاهده می‌کنید:

مزایای دوربین هایک ویژنمعایب دوربین هایک ویژن
کیفیت بالا و قیمت مناسب

سهولت نصب و راه‌اندازی

دوام و عمر بالای دوربین مداربسته

مجهز به فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی

تنوع بالای محصولات

قابلیت سازگاری با دستگاه‌ها و دوربین‌های مختلف

وجود محصولات تقلبی در بازار

عدم سازگاری با برندهای متفرقه

محدود بودن تعداد دستگاه‌های با قابلیت ضبط صدا

 دوربین مداربسته داهوا

پس از برند هایک ویژن، به دومین برند مطرح در بازارهای جهانی و داخل کشور می‌رسیم. برند داهوا، به دلیل اختصاص بخشی از سود فروش سالانه خود به تحقیق و توسعه، توانسته تا محصولاتی با کیفیت تصویر مطلوب و خوبی را روانه بازار کند. همچنین استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها و ارائه بهترین راه‌حل‌های نظارت تصویری، سبب شده تا در بازار جهانی و داخلی، محصولات این برند به جایگاه قابل توجهی دست یابند.

راهنمای هرید دوربین مداربسته

برخی از نقاط ضعف و قوت محصولات برند داهوا را در این جدول مشاهده می‌کنید:

مزایای دوربین داهوامعایب دوربین داهوا
کیفیت تصویر بالا حتی در هنگام دسترسی از راه دور

قدرتمند بودن سیگنال تصویر

پهنای باند محدود

قیمت بالا

محدود بودن امکان دسترسی به محصولات متنوع

 دوربین مداربسته تیاندی

دوربین مداربسته و دستگاه ذخیره‌ساز برند تیاندی از تکنولوژی تحت شبکه برخوردار هستند. به همین دلیل، با وجود اینکه مدت زمان چندان زیادی از عرضه محصولات این برند به بازار نمی‌گذرد اما توانسته تا به جایگاه خوبی در بازار کشور دست پیدا کند. به همین دلیل، شما با توجه به نیاز پروژه خود، به راحتی می‌توانید از دوربین مداربسته تیاندی و دستگاه ان وی آر آن استفاده کنید.

موارد زیر، برخی از از نقاط ضعف و قوت محصولات برند Tiandy هستند:

مزایای دوربین تیاندیمعایب دوربین تیاندی
پشتیبانی از PoE

قابلیت Plug& Play

پشتیبانی از U-Code برای فشرده‌سازی

امکان جستجو به صورت هوشمند

عدم فعالیت روی بستر HD

قیمت بالا

دوربین مداربسته هایلوک

کمپانی هایک ویژن در سال 2018، برند هایلوک را به عنوان برند اقتصادی هایک ویژن به دنیا معرفی کرد بنابراین باید گفت در مقایسه با دیگر برندها، برند هایلوک جدیدتر است. با این حال، به دلیل قیمت پایین‌تر، طراحی چشم‌نواز و قابلیت‌های پیشرفته‌ای که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، توانسته تا مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گیرد.

نقاط ضعف و قوت محصولات برند هایلوک را می‌توان موارد زیر دانست:

مزایای دوربین هایلوکمعایب دوربین هایلوک
قیمت مناسب در مقایسه با کیفیت بالا

برخورداری از اعتبار برند هایک ویژن

مناسب برای پروژه‌های با مقیاس کوچک

معرفی انواع دوربین مداربسته

در ادامه راهنمای خرید دوربین مدار بسته، باید بگوییم اگر قصد دارید برای تامین امنیت منزل یا محل کار خود، دوربین مداربسته خریداری کنید، باید در نظر داشته باشید که علاوه بر برند، می‌توان دوربین‌های مداربسته را به انواع دیگری نیز تقسیم نمود که عبارتند از:

  • انواع دوربین‌ها از نظر تکنولوژی
  • انواع دوربین‌ها از نظر طراحی و شکل ظاهری
  • انواع دوربین‌ها از نظر نوع لنز
  • انواع دوربین‌ها از نظر کیفیت تصویر
  • انواع دوربین‌ها از نظر قابلیت دید در شب

انواع دوربین‌ مداربسته از نظر تکنولوژی

تکنولوژی دوربین مداربسته، اولین موردی است که می‌بایست در هنگام خریداری و بررسی مشخصات محصول به آن توجه کنید. دوربین‌های مداربسته در بازار با دو تکنولوژی تحت شبکه یا IP و آنالوگ HD عرضه می‌گردند. این محصولات از نظر شیوه نصب، شکل ظاهری، قیمت و کیفیت تصاویر، با یکدیگر تفاوت‌های بسیار زیادی دارند.

بیشتر بخوانید : تفاوت دوربین های دام و بولت

دوربین مداربسته HD

این نوع از دوربین‌های مداربسته، فرایند ارسال تصاویر را بر اساس تکنولوژی آنالوگ انجام می‌دهند. اگر سری به بازار تجهیزات نظارت تصویری بزنید متوجه می‌شوید که دوربین‌های HD بر اساس برند تولیدکننده به نام‌های مختلفی چون Turbo HD، HDCVI، AHD و HDTVI شناخته می‌شوند. آنچه سبب می‌شود تا بسیاری از کاربران، تمایل به استفاده از دوربین‌های HD را داشته باشند را باید کیفیت تصویر مناسب، در کنار قیمت خوب آن‌ها دانست. این محصولات، به راحتی قادر هستند نیازهای امنیتی شما را در محیط‌های کوچک برآورده کنند و تصاویر نسبتا با کیفیتی را در اختیار شما قرار دهند.

دوربین مداربسته IP

چالش‌های جدید در حوزه تامین امنیت سبب شد تا برندهای تولیدکننده دوربین مداربسته، محصولات جدیدتری را با عنوان دوربین مداربسته تحت شبکه تولید و به بازار عرضه نمایند. این محصولات در مقایسه با دوربین‌های HD، مزایای بی‌شماری دارند و به دلیل وجود بستر شبکه، به صورت گسترده‌تری قادر هستند تا تصاویر را پردازش کنند. با این حال، باید توجه داشته باشید که به دلیل ارائه تکنولوژی‌ها و ویژگی‌های جالب، این محصولات قیمت بالاتری نیز دارند.

انواع دوربین‌ها از نظر طراحی و شکل ظاهری راهنمای خرید دوربین مدار بسته

از نظر شکل ظاهری، دوربین‌های مداربسته در انواع مختلفی هستند که این امر، سبب تفاوت در کاربرد آن‌ها می‌شود. در راهنمای خرید دوربین مدار بسته، شما با انواع این محصولات آشنا می‌شوید.

دوربین مداربسته دام (Dome)

دوربین‌های مداربسته دام، که به نام دوربین‌های سقفی یا indoor نیز معروف هستند، از نظر شکل ظاهری، ساختاری گنبدی‌شکل دارند. همچنین محل نصب آن‌ها عموما بر روی سقف فضاهای داخلی است. بنابراین از دوربین‌های مداربسته دام می‌توان در محیط هتل، پارکینگ منازل، فروشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، ادارات و… استفاده کرد.

دوربین مداربسته بولت یا بالت (Bullet)

دوربین‌های outdoor یا بولت، از نظر شکل ظاهری، ساختاری شبیه به استوانه و گلوله دارند. به دلیل طراحی شکل ظاهری و جنس بدنه فلزی، این دوربین‌ها گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در فضاهای خارجی هستند و می‌توانند شرایط نامساعد جوی از جمله بارش باران را به خوبی تحمل کنند. بنابراین برای استفاده در محیط‌های بیرونی، می‌توانید یک دوربین بالت خریداری نمایید.

دوربین مداربسته اسپیددام (Speed Dome)

دوربین PTZ، دوربین گردان و دوربین چرخشی اسامی دیگری هستند که دوربین‌های اسپیددام به آن معروف هستند. دلیل این امر، قابلیت چرخش افقی با زاویاه 360 درجه و عمودی با زاویه 180 درجه است. به همین دلیل، در مقایسه با دو نوع قبل، این محصولات در دسته دوربین‌های مداربسته قوی قرار می‌گیرند.

در کنار قابلیت چرخش، این دوربین‌ها امکان بزرگنمایی با بالاترین کیفیت را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند. از این‌رو، با استفاده از این دوربین، به راحتی قادر هستید نقاط دور را نیز تحت نظارت قرار دهید. جنس بدنه دوربین‌های اسپیددام، معمولا فلزی است و در محیط خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دوربین مداربسته چشم ماهی (FishEye)

اگر به شکل ظاهری این دوربین دقت کنید، متوجه شباهت بسیار زیاد آن به چشم ماهی می‌شوید. علت نامگذاری این دوربین به نام فیش آی نیز دقیقا همین امر است. نوع لنز در این دوربین‌ها، از نوع ثابت است و زاویه دید 180 یا 360 درجه را در اختیار شما قرار می‌دهند. برای اینکه بهترین تصویر کلی از محیط را در اختیار داشته باشید، بهتر است این دوربین را روی مرکز سقف که ارتفاع آن حداقل 3 متر از سطح زمین است نصب نمایید.

دوربین مدار بسته کیوب (Cube)

دوربین‌های کیوب، که به نام دوربین‌های رومیزی و indoor شناخته می‌شوند، مجهز به اسپیکر و میکروفون داخلی هستند و امکان ارتباط صوتی دو طرفه برای شما فراهم می‌سازند. با وجود پایه‌های این دوربین، شما به راحتی می‌توانید آن را روی دیوار و زیر سقف نیز نصب نمایید.

انواع دوربین‌ها از نظر نوع لنز در راهنمای خرید دوربین مدار بسته

لنز دوربین مداربسته، فاکتور مهم دیگری است که در راهنمای خرید دوربین مداربسته به آن می‌پردازیم. آشنایی با انواع لنز، به شما کمک خواهد کرد متناسب با کاربری مد نظر خود، قادر به انتخاب بهترین دوربین مداربسته در بازار باشید. از نظر نوع لنز، دوربین‌ها به دو دسته لنز ثابت و لنز وریفوکال تقسیم می‌شوند.

اگر دیتاشیت و مشخصات فنی یک دوربین مداربسته را مطابعه کنید، مشاهده می‌کنید که در قسمت نوع لنز، عددی با واحد mm وجود دارد. لنزهای ثابت، فاصله کانونی ثابتی دارند و امکان تنظیم میدان دید را در اختیار شما قرار نمی‌دهند. در مقابل، لنزهای وریفوکال، به شما امکان می‌دهند تا متناسب با لنز دوربین، میدان دید و فاصله کانونی آن را تنظیم کنید. لنز وریفوکال، خود در نوع

 لنز موتورایز نیز عرضه می‌گردد که قابلیت‌هایی چون زوم و زاویه دید را به صورت کاملا اتوماتیک در اختیار شما قرار می‌دهد.

مطالعه بیشتر : نکات مهم در زمان خرید دوربین مداربسته برای منزل و محل کار

انواع دوربین‌ها از نظر کیفیت تصویر

اولین فاکتوری که بسیاری از مشتریان در هنگام خرید دوربین مداربسته به آن توجه دارند، کیفیت تصویر این دستگاه‌ها است. رزولوشن و وضوح تصویر از جمله عواملی هستند که می‌توانند کیفیت تصویر دوربین مداربسته را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین در دیتاشیت محصولات، ابتدا به رزولوشن تصویر که به صورت عدد با واحد MP درج شده است توجه کنید. هرچه عدد بزرگ‌تر باشد، به معنای بیشتر بودن پیکسل تشکیل‌دهنده تصاویر است بنابراین شما تصاویر را با جزئیات بیشتری دریافت خواهید کرد. دوربین‌های مداربسته با رزولوشن‌های زیر در بازار موجود هستند:

  • 1280*720 (HD 1MP)
  • 1920*1080 (FullHD 2MP)
  • 2048*1536 (3MP)
  • 2560*1440 (4MP)
  • 2536*1920 (5MP)
  • 3840*2160 (4K 8MP)

از میان این محصولات، رزولوشن‌های 1، 2، 4 و 8 مگاپیکسل در دسته محصولات پرفروش بازار قرار دارند.

انواع دوربین‌ها از نظر قابلیت دید در شب در راهنمای خرید دوربین مداربسته

شاید جالب باشد بدانید که دوربین‌های مداربسته حتی در تاریکی شب نیز قادر هستند تصاویر را در اختیار شما قرار دهند. بنابراین اگر با توجه به امنیت محل مورد نظر خود، به قابلیت دریافت تصاویر در تاریکی شب نیاز دارید، می‌توانید دوربین مداربسته دید در شب رنگی یا سیاه سفید را انتخاب کنید.

تکنولوژی مورد استفاده در دروبین‌های دید در شب رنگی، ColorVu، Starlight،  Warmlight و Spotlight هستند و می‌توانند در محیط‌های کم‌نور و تاریک، تصاویر را همچنان با جزئیات مطلوبی به شما نمایش دهند.

دوربین‌های دید در شب سیاه و سفید نیز با استفاده از مادون قرمز و EXir و یا IR تصاویر قابل قبولی از محیط کم‌نور در اختیار شما قرار می‌دهند.

کلام آخر

این مقاله از ویرا شبکه امن راشا ( راشا سیف )، به عنوان راهنمای خرید دوربین مداربسته در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار می‌گیرد. همان‌طور که مشاهده کردید، تنوع دوربین‌های مداربسته از نظر شکل ظاهری، تکنولوژی، قابلیت‌ها و برند تولیدکننده در بازار تجهیزات نظارت تصویری بسیار زیاد است. نکته قابل توجه آن است که قیمت این محصولات بر همین اساس در بازار متفاوت است.

بنابراین انتخاب بهترین دوربین مداربسته کاملا به نیاز شما، بودجه‌ای که در اختیار دارید و محیط استفاده از دوربین مداربسته بستگی دارد. در صورتیکه برای خرید دوربین مداربسته از برندهای مطرح بازار، نیاز به دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر دارید، می‌توانید همین امروز با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.