یکی از اولین اقدامات در هنگام راه‌اندازی سیستم‌های نظارت تصویری آموزش نصب دوربین‌ مداربسته است. پیش از آنکه اقدام به نصب تجهیزات نمایید، لازم است نوع و تعداد دوربین‌ها، محل نصب آن‌ها، وسعت محل و دیگر موارد را مشخص نمایید. در این مقاله از راشا سیف، راهنمای نصب دوربین مداربسته را در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار می‌دهیم. در پایان این مطلب، شما می‌توانید در محل مورد نظر خود، سیستم مداربسته خود را راه‌اندازی نمایید.

اقداماتی که پیش از نصب دوربین مداربسته باید انجام دهید

به عنوان فردی که قرار است اقدام به نصب یک سیستم نظارت تصویری نمایید، لازم است دقت و مهارت کافی را در این زمینه داشته باشید. بنابراین باید در رابطه با تجهیزات، نحوه کار آن‌ها و لوازم جانبی که برای نصب نیاز دارید، اطلاعات مناسبی کسب کنید. با توجه به اینکه مراحل نصب این سیستم، چندان ساده نیست، لازم است هر مرحله از نصب را با دقت انجام دهید.

راهنمای نصب دوربین مداربسته در چند مرحله

دوربین‌ها را می‌توانید در هر مکانی از جمله منازل مسکونی، پاساژها، دفاتر اداری و… نصب کنید. تفاوتی ندارد که در چه محلی قصد نصب و راه‌اندازی دوربین‌های مداربسته را دارید آنچه اهمیت دارد آن است که شما باید با مراحل نصب آشنا باشید و آموزش لازم را در این زمینه ببنید. در ادامه، نکات نصب دوربین مداربسته، به شما عزیزان آموزش داده می‌شود.

راهنمای نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته

مرحله اول راهنمای نصب دوربین مداربسته- انتخاب محل مناسب

در گام اول راهنمای نصب دوربین مداربسته، لازم است محلی مناسب به منظور قرارگیری دوربین‌های مداربسته در محیط انتخاب کنید. با توجه به اینکه مناسب نبودن محل نصب می‌تواند بر روی عملکرد و بازدهی دوربین‌های مداربسته تاثیر داشته باشد، ضروری است تا بهترین محل را با توجه به نوع و ویژگی‌های دوربین مداربسته انتخاب کنید.

 برای مثال، اگر قصد نصب دوربین مداربسته در آپارتمان مسکونی را دارید، فضاهایی چون درب ورودی و درب پشتی ساختمان، حیاط، پارکینگ و محل‌های پر تردد مانند ورودی آسانسور می‌توانند محل مناسبی برای نصب دوربین‌ها و افزایش امنیت در این مناطق باشد.

در دفاتر و شرکت‌ها نیز می‌توان به منظور پیشگیری از حوادث، خرابکاری، کنترل ورود و خروج کالاها، کنترل ورود و خروج افراد و نظارت بر عملکرد کارکنان می‌توان دوربین‌ها را در محل‌هایی چون پارکینگ، درب ورودی شرکت، خط تولید، بخش اداری، انبار و… نصب نمود.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دوربین مداربسته

مرحله دوم- خریداری دوربین‌ها، دستگاه‌های ذخیره‌ساز و لوازم جانبی

نصب دوربین مداربسته در محیط‌هایی چون مجتمع‌های تجاری، اداری و یا منازل مسکونی، نقش قابل توجهی در امنیت این محیط‌ها ایفا می‌کنند. به همین دلیل است که امروزه، تقاضا برای راه‌اندازی سیستم‌های مداربسته در حال افزایش است. اگر شما نیز برای تامین امنیت منزل یا کسب و کار خود، نیاز به یک سیستم مداربسته دارید، باید با تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی آن آشنا باشید. موارد زیر، از تجهیزات بسیار مهمی هستند که برای نصب دوربین‌ها به آن نیاز دارید:

  • دوربین مداربسته IP یا HD
  • دستگاه دی وی آر یا NVR
  • آداپتور
  • فیش، کابل و اتصالات دوربین مداربسته
  • هارد دوربین مداربسته
  • سرور، سوئیچ شبکه و مودم
  • نمایشگر برای مشاهده تصاویر

مرحله سوم- انتخاب نوع و مدل دوربین مداربسته

توجه به نوع و مدل دوربین مداربسته، یکی از نکات بسیار مهمی است که در راهنمای نصب دوربین مداربسته باید به آن توجه کنید. در وهله اول، برای اینکه بتوانید بهترین و واضح‌ترین تصویر از محیط را دریافت کنید، ابتدا باید محل نصب دوربین را مشخص کنید.

برای مثال دوربین شما قرار است در یک مجتمع تجاری نصب شود یا منزل؟ آیا تمایل دارید تصاویر با جزئیات بیشتری ثبت شوند؟

سپس باید محیط نصب دوربین را در نظر بگیرید و بر اساس میزان پوشش محیط که انتظار دارید، دوربینی را انتخاب کنید که بتواند بهترین پوشش دید را برای شما فراهم کند. علاوه بر این، باید بدانید که قرار است چه تعداد دوربین مداربسته نصب کنید و این دوربین‌ها با چه فاصله‌ای از هم قرار می‌گیرند؟

مرحله چهارم- مشخص نمودن تعداد دوربین‌ها و محل نصب آن‌ها

حال که نوع دوربین‌های مورد نیاز برای محیط را انتخاب کردید، لازم است محل قرارگیری آن‌ها و تعداد دوربین‌های مورد نیاز خود را مطابق با متراژ محیط مشخص کنید. برای تامین امنیت فضاهای مسکونی، معمولا پیشنهاد می‌شود از 2 تا 6 دوربین مداربسته در نقاط مختلف استفاده کنید. هرچه فضای مورد نظر شما متراژ بیشتری داشته باشد، می‌توانید تعداد دوربین‎‌ها را افزایش دهید.

نکته مهم آن است که انتخاب تعداد دوربین‌ها، رابطه مستقیمی با میزان امنیت، نیاز به نظارت و کنترل شما از محیط دارد. بنابراین شما برای یک فضای بزرگ، می‌توانید تا 64 دوربین مداربسته نیز برای تامین امنیت نصب کنید.

مرحله پنجم- تعیین محل کابل‌کشی

در ادامه راهنمای نصب دوربین مداربسته، به کابل‌کشی دوربین مداربسته می‌‌رسیم. توجه داشته باشید که برای انتخاب محل مناسب برای عبور کابل‌های دوربین باید به مواردی چون محل نصب دوربین‌ها، نزدیکی به منبع برق و سایر تجهیزات توجه کنید. به علاوه اینکه محل نصب، باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که برای عبور افراد، کاملا ایمن باشد و مانع از بروز حوادث مالی و جانی گردد.

برای آنکه بتوانید محل عبور کابل‌ها را تعیین کنید، لازم است طول کابل مورد نیاز خود را محاسبه کنید. در صورتیکه نوع کابل و مسیر نصب شما کاملا استاندارد باشد، اتصالات سیستم مداربسته به بهترین شکل برقرار می‌گردد و در نهایت شما تصویری با کیفیت بالاتر در اختیار خواهید داشت.

مرحله ششم- خرید دستگاه ضبط تصاویر

برند دستگاه، پهنای باند ورودی و خروجی، تعداد کانال، پروتکل انتقال، تعداد هارد و قابلیت PoE از جمله مواردی هستند که برای انتخاب دستگاه NVR یا DVR باید به آن توجه کنید. اگر قصد راه‌اندازی سیستم مداربسته HD را دارید، می‌توانید از دستگاه‌های دی وی آر استفاده کنید. دستگاه‌های NVR نیز در انواع Poe و غیر Poe مناسب استفاده در سیستم‌های مداربسته IP هستند. به علاوه اینکه در این سیستم‌ها، پهنای باند از اهمیت بالایی برخوردار است.

این دستگاه‌ها با تعداد کانال 4، 8، 16، 32 و 64 در بازار موجود هستند که در صورت کافی نبودن می‌توانید از سوئیچ شبکه استفاده کنید.

مرحله هفتم- سیم کشی و کابل کشی دوربین مداربسته

برای کابل‌کشی و راه‌اندازی سیستم مداربسته آنالوگ HD شما به دو کابل، یکی برای تامین برق دوربین و دیگری برای انتقال تصاویر، نیاز دارید. رایج‌ترین کایلی که می‌توانید برای این سیستم‌ها استفاده کنید، کابل‌های کواکسیال هستند.

در دوربین‌های تحت شبکه شما تنها به یک کابل، CAT5 یا CAT6 نیاز دارید تا برق دوربین آی پی و انتقال تصاویر را به کمک آن انجام دهید. در صورتیکه دوربین IP و دستگاه شما از قابلیت PoE برخوردار باشد، عملیات نصب بسیار ساده‌تر است.

مرحله هشتم- انجام تنظیمات ضبط تصویر دوربین مداربسته

در گام اول، باید رزولوشن دستگاه ذخیره‌ساز DVR یا NVR را تنظیم کنید چراکه این امر، کیفیت تصاویر ضبط شده را مشخص می‎کند. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:

  • انتخاب گزینه تنظیمات (setting) از منوی اصلی دستگاه
  • انتخاب میزان رزولوشن تصویر از بخش display

از بخش تنظیمات رنگ(color setting)  نیز می‌توانید تنظیمات رنگی دستگاه  DVR را انجام دهید. علاوه بر این، از طریق گزینه Brightness قادر به تنظیم میزان روشنایی تصویر خواهید بود.

تنظیم روز و ساعت در دستگاه نیز از طریق مراحل زیر انجام می‌شود:

  • انتخاب گزینه تنظیمات (setting)
  • انتخاب گزینه عمومی (general)
  • انتخاب گزینه System Timeو انجام تنظیمات روز، ساعت و تاریخ
  • انتخاب گزینه ذخیره تغییرات

از طریق منوی اصلی دستگاه، امکان فعال کردن قابلیت‌های چون تشخیص حرکت نیز وجود دارد. برای این منظور، پس از ورود به بخش تنظیمات، گزینه detect را یافته و تنظیمات مرتبط با تشخیص حرکت و حساسیت و دقت دستگاه را تنظیم نمایید.

نکته بسیار مهم آن است که امکان ضبط تصاویر تنها در هنگام تشخیص حرکت وجود دارد که این قابلیت، سبب می‌شود تا فضای کمتری در حافظه دستگاه اشغال شود.

مطالعه بیشتر: قوانین و مقررات نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی و خصوصی

تست دوربین مداربسته پس از راه‌اندازی

پس از انجام مراحلی که در راهنمای نصب دوربین مداربسته در اختیار شما قرار گرفت، اکنون زمان آن رسیده که سیستم مداربسته خود را از نظر کارایی و عملکرد تست کنید.

توصیه ما این است که در پایان هر مرحله از نصب، اقدامات لازم برای تست را انجام دهید تا در صورت وجود مشکل، به راحتی قادر به حل کردن آن باشید. برای مثال، اگر پس از نصب دوربین‌ها و مشاهده تصاویر رو مانیتور احساس کردید که زاویه دید یا میدان دید مناسبی در اختیار ندارید، بهتر است وضعیت قرارگیری دوربین‌ها را تغییر دهید.

 مشاهده تصاویر در تاریکی شب نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید. برای مثال، آیا دوربین شما در تاریکی شب قادر است همچنان تصاویر را با جزئیات و دید مطلوب در اختیار شما قرار دهد؟ در صورت نیاز، شما می‌توانید تغییرات لازم را اعمال نموده و عملکرد دوربین خود را مجددا بررسی کنید.

کلام آخر

در این مقاله از راشا سیف ، راهنمای نصب دوربین مداربسته را در اختیار شما خوانندگان گرامی قرار دادیم. با توجه به اینکه فرایند نصب و راه‌اندازی یک سیستم مداربسته، به مهارت، تجربه و دقت نیاز دارد، توصیه می‌کنیم به منظور افزایش امنیت محل کار و زندگی خود، راه‌اندازی این سیستم‌ها را بر عهده متخصصین این حوزه بگذارید. در صورتیکه نیاز به راه‌اندازی یک سیستم امنیتی دارید، همین امروز می‌توانید به منظور اطلاع از قیمت تجهیزات و یا هزینه نصب و راه‌اندازی و ثبت درخواست خود، با کارشناسان ما در این مجموعه تماس بگیرید.