دوربین‌های مداربسته برای اماکن تجاری، اداری و مسکونی، به یکی از تجهیزات اساسی برای تامین امنیت تبدیل شده‌اند. به همین دلیل است که روزانه، تقاضا برای خرید و نصب این تجهیزات در حال افزایش است. همین امر سبب شده تا بسیاری از افراد به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع دوربین مداربسته باشند. از نظر تکنولوژی، دوربین‌های مداربسته به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تبدیل می‌شوند اما اینکه کدام دوربین می‌تواند برای نیاز شما مناسب‌تر باشد را در این مقاله از راشا سیف بررسی خواهیم کرد. تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه یکی از مهم ترین موضوعات پیش از خرید انواع دوربین مداربسته است. از این رو به شما پیشنهاد میکنیم پیش از خرید با مارشناسان بخش فنی و فروش ویراشبکه امن راشا تماس حاصل فرمایید.

دوربین مداربسته آنالوگ، کاربردها، معایب و مزایای آن

دوربین مداربسته آنالوگ، یکی از ارزان‌ترین تجهیزات نظارت تصویری در بازار است. همان‌طور که احتمالا از نام آن متوجه می‌شوید، این دستگاه به صورت آنالوگ، تصاویر را دریافت و آن را پخش می‌کند.

در رابطه با وضوح تصویر این تجهیزات باید گفت دوربین‌های مداربسته آنالوگ از وضوح تصویر نسبتا استانداردی برخوردار هستند. تصاویر دریافتی از این تجهیزات، روی هارد ذخیره می‌گردند و شما در صورت نیاز، به راحتی می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. در ادامه، برخی مزایا، معایب و کاربردهای این تجهیزات را بررسی خواهیم کرد.

کاربرد دوربین مداربسته آنالوگ

با توجه به اینکه قیمت دوربین مداربسته آنالوگ و لوازم جانبی آن بسیار مناسب است، از این تجهیزات به صورت گسترده در تامین امنیت اماکن صنعتی و خانگی استفاده می‌شود. در این اماکن، به منظور کاهش هزینه‌ها، از این دوربین‌ها استفاده می‌گردد اما با توجه به کوچک بودن فضا، این اطمینان وجود دارد که تصاویر، با وضوح قابل قبولی دریافت می‌شوند. از مهم‌ترین کاربردهای دوربین‌های آنالوگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشگیری از بروز جرم و سرقت در اماکن اداری، صنعتی و مسکونی
  • نظارت دقیق و برقراری نظم در محیط‌های عمومی
  • مغازه‌ها و فروشگاه‌های کوچگ

مزایای دوربین مداربسته آنالوگ

همان‌طور که گفتیم، اولین و برجسته‌ترین مزیت دوربین‌های آنالوگ در مقایسه با IP، قیمت مناسب این محصولات است. با این حال، استفاده از این دوربین‌ها، مزایای بی‌شمار دیگری نیز به همراه دارد که در ادامه، به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • سهولت تنظیمات، نصب و راه‌اندازی
  • تنوع بالا از نظر امکانات و قابلیت‌ها
  • عملکرد مناسب در محیط‌های داخلی
  • مناسب بودن برای مصارف خانگی و تجاری
  • ارسال تصاویر به صورت پایدار
  • سازگاری با محیط

معایب دوربین مداربسته آنالوگ

اگر قصد خرید دوربین مداربسته با کمترین هزینه و ساده بودن نصب و راه‌اندازی را دارید، می‌توان گفت دوربین‌های آنالوگ انتخاب مناسبی برای شما هستند. با این حال، نباید از برخی معایب آن غافل شوید.

  • مناسب نبودن برای مسافت‌های طولانی و محیط‌های وسیع
  • محدود بودن قابلیت‌ها در مقایسه با دوربین‌های IP
  • امنیت نه‌چندان مطلوب
  • پایین بودن رزولوشن تصویر
  • محدود بودن دید دوربین
  • نیاز به کابل‌کشی طولانی

بیشتر بخوانید: قوانین نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی و خصوصی

دوربین مداربسته تحت شبکه، کاربردها، معایب و مزایای آن

برخلاف دوربین‌های آنالوگ، بستر اطلاعاتی دوربین‌های آی پی، بستر شبکه است و این تجهیزات، از فناوری دیجیتال برای ضبط و پخش تصاویر استفاده می‌کنند. اولین و مهم‌ترین مزیتی که این محصولات در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ دارند، کیفیت بالای تصویر است. هرچند که لازم است برای راه‌اندازی یک سیستم مداربسته تحت شبکه، هزینه بیشتری بپردازید اما این اطمینان وجود دارد که تصاویر را بدون نویز و با قابلیت‌های پیشرفته‌ای چون تشخیص حرکت، تشخیص چهره و… دریافت می‌کنید. در ادامه، کاربرد، مزایا و معایب این محصولات را بررسی می‌کنیم.

کاربرد دوربین مداربسته تحت شبکه

همان‌طور که مشاهده کردید، این تجهیزات، قابلیت‌های بی‌شماری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به همین دلیل، در کاربردهای حرفه‌ای‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از کاربردهای دوربین آی پی عبارتند از:

  • نظارت بر ترافیک شهری و بین شهری
  • بانک‌ها
  • فرودگاه‌ها
  • موزه‌ها و اماکن تفریحی
  • ادارات و سازمان‌های دولتی
  • بیمارستان‌ها

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ، این تجهیزات از مزایای متعددی برخوردار هستند که مهم‌ترین آن‌ها را در این بخش، با شما در میان می‌گذاریم:

  • کیفیت و رزولوشن تصویر بالا
  • امکان مشاهده تصاویر از راه دور
  • امنیت بالا
  • برخورداری از قابلیت‌های پیشرفته‌ای چون تشخیص چهره، شمارش افراد، تشخیص حرکت
  • انعطاف‌پذیری بالا و عدم محدودیت در نصب دوربین‌ها

معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

شاید تنها ایرادی که بتوان در رابطه با دوربین‌های آی پی مطرح نمود، قیمت بالای دوربین‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی سیستم است.

در مجموع باید گفت دوربین‌های تحت شبکه، معمولا ایراد و عیوب چندان زیادی ندارند. با این حال، نکته قابل توجه، مسئله هک شدن این تجهیزات است. بنابراین به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، توجه کنید که محصولات مورد خود را از نمایندگی‌های معتبر خریداری نمایید.

نگاهی به تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه

حال که با هر دو دستگاه، مزایا، معایب و کاربرد هریک آشنا شدید، در این بخش قصد داریم تفاوت میان آن‌ها را از چند جنبه مهم بررسی کنیم. احتمالا در پایان این بخش، متوجه خواهید شد که کدامیک از این دو دوربین، می‌تواند مطابق با نیاز شما باشد.

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه؛ کدام بهتر است؟

تفاوت دوربین‌مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر قیمت

قیمت دوربین مداربسته، اولین و مهم‌ترین تفاوتی است که میان این دستگاه‌ها وجود دارد. دوربین‌های آنالوگ، به دلیل فناوری قدیمی‌تر و امکانات کمتر، قیمت پایین‌تری دارkد. همچنین تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی این سیستم‌ها محدود و ارزان‌قیمت‌تر در مقایسه با دوربین‌های تحت شبکه هستند.

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر انعطاف‌پذیری

برای راه‌اندازی یک سیستم مداربسته تحت شبکه، انعطاف‌پذیری بالاتری در اختیار دارید چراکه برای انتقال اطلاعات می‌توانید از امواج وای فای، فیبر نوری یا کابل شبکه استفاده کنید. اما انتقال اطلاعات با کابل کواکسیال در سیستم‌های آنالوگ، می‌تواند فرایند نصب و راه‌اندازی را با محدودیت روبه‌رو کند.

تفاوت دوربین‌مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر امکانات نرم‌افزاری

از نظر امکانات نرم‌افزاری، دوربین‌های مداربسته شبکه بر آنالوگ برتری‌های بسیار زیادی دارند. علاوه بر این، با انجام تنظیمات خاصی چون تشخیص حرکت، دوربین می‌تواند در صورت مشاهده هرگونه حرکت مشکوک، شما را از طریق ایمیل یا سیستم هشدار، مطلع سازد.

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر کابل‌کشی

برای راه‌اندازی یک سیستم مداربسته آنالوگ، شما به دو کابل، یکی برای انتقال برق و دیگری برای انتقال دیتا نیاز دارید. این در حالی است که در سیستم‌های مداربسته تحت شبکه، می‌توانید با استفاده از فناوری PoE و دستگاه ان وی آر، تنها از یک کابل برای انتقال دیتا و برق به صورت همزمان استفاده کنید. علاوه بر این، به کمک فناوری PoE، نیازی نیست تا به صورت جداگان منبع تغذیه تهیه کنید. بنابراین کابل‌کشی دوربین مداربسته تحت شبکه کم‌تر از دوربین‌های آنالوگ است.

تفاوت دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر تجهیزات جانبی

یکی دیگر از تفاوت‌های میان این دو محصول، امکانات و تجهیزات جانبی است. برای اینکه در یک سیستم مداربسته آنالوگ بتوانید از امکانات بیشتری استفاده کنید، لازم است تجهیزات بیشتری خریداری کنید. به عنوان مثال، در صورتیکه نیاز به انتقال صدا توسط دوربین داشته باشید، لازم است برای میکروفون نیز به صورت مجزا، کابل‌کشی انجام دهید.

تفاوت دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر دستگاه ضبط تصاویر

در دوربین‌های مداربسته آنالوگ، سیگنال‌های ویدئویی از نوع آنالوگ هستند که از طریق کابل کواکسیال، به دستگاه ضبط تصاویر مخصوص به نام دی وی آر منتقل می‌گردند تا ذخیره شوند.

سیگنال‌های ویدئویی در دوربین مداربسته تحت شبکه، به صورت دیجیتال ضبط می‌گردند و پیش از آنکه ارسال شوند، بر روی آن‌ها پردازش انجام می‌گیرد. سپس این اطلاعات بر روی بستر شبکه منتقل می‌شوند. در نهایت به یکی از روش‌های زیر، می‌توان تصاویر را ذخیره نمود:

  • فشرده‌سازی تصاویر دریافتی توسط ان وی آر و ذخیره آن بر روی هارد
  • ذخیره‌سازی توسط سرور و به کمک نرم‌افزار

تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه از نظر کیفیت تصاویر

کیفیت و وضوح تصاویر دریافتی، یکی دیگر از تفاوت‌های بسیار مهمی است که میان دوربین مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه وجود دارد. تصاویر دریافتی از دوربین‌های آنالوگ، از رزولوشن بسیار پایینی برخوردار هستند و امکان بزرگنمایی را در اختیار شما قرار نمی‌دهند. علاوه بر این با افزایش مسافت، شاهد افت کیفیت تصویر خواهید بود. خبر خوب این است که با ورود دوربین‌های AHD به بازار، کیفیت تصاویر به شکل قابل توجهی افزایش یافت.

 در مقابل، دوربین‌های تحت شبکه با فناوری دیجیتال، قادر هستند بدون نویز، رزولوشن تصویر بالایی را در اختیار شما قرار دهند. همچنین فاصله و مسافت‌های طولانی، بر کیفیت تصاویر دریافتی چندان تاثیرگذار نیستند.

بیشتر بخوانید : راهنمای خرید دوربین مداربسته 

کدامیک بهتر است؟ دوربین مدار بسته آنالوگ یا تحت شبکه؟

اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم باید گفت پیش از انتخاب دوربین مداربسته، لازم است به چند فاکتور مهم توجه کنید که عبارتند از:

  • فضای نصب دوربین
  • کاربری
  • بودجه
  • کیفیت تصویر مورد نیاز
  • امکانات و قابلیت‌ها
  • عملکرد

اگر برای یک فضای وسیع به دوربین مداربسته با عملکرد عالی، دریافت تصاویر با کیفیت بالا نیاز دارید و با محدود بودجه مواجه نیستید، توصیه ما استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه است. در غیر این صورت، دوربین‌های آنالوگ، به راحتی قادر هستند در مکان‌های کوچک‌تر، امنیت محیط را فراهم نمایند. در ضمن قیمت پایین‌تری دارند و عملکرد آن‌ها بسیار ساده‌تر است.

کلام آخر

در این مقاله از ویرا شبکه امن راشا به بررسی تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه پرداختیم. با در نظر داشتن تفاوت‌ها و بررسی مزایا و معایب هریک از این تجهیزات، اکنون می‌توانید بهترین دوربین را برای تامین امنیت منزل یا محل کار خود انتخاب کنید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان ما در این مجموعه تماس حاصل نمایید.